• Coppens Rekreatie, Best

  Coppens Rekreatie, Best

 • UV Verkleuring

  UV Verkleuring

Uitleg UV werende raamfolie

UV-straling speelt een belangrijke rol in het verkleuring proces van producten. UV stralen zorgen voor 40% van het verkleuren van goederen. Daarom is het belangrijk om goederen in uw etalage of magazijn te beschermen. Ook uw huid kunt u beschermen met uv werende raamfolie tegen schadelijk uv licht wat vroegtijdige veroudering en melanomen kan veroorzaken.

Luna Glass Tinting heeft zich gespecialiseerd in raamfolie met uv-werende eigenschappen. Bij ons bent u aan het goede adres voor een optimale bescherming tegen zonlicht.

Het verkleuren van producten wordt vaak geassocieerd met ultraviolet (uv) licht.

Het is belangrijk te begrijpen dat uv-straling slechts 40% van het probleem omvat. Zo vormen zichtbaar licht (25%) en zonnewarmte (25%) ook een groot deel van de oorzaak. De overige 10% is direct gerelateerd met de kleur en kwaliteit van het gebruikte materialen.

UV werende raamfolie

Zonnespectrum uitleg

Ultraviolet (UV), schadelijk voor mensen en interieurs, vertegenwoordigt 2% van de zonne-energie. UV-stralen kunnen de huid beschadigen en veroorzaken verkleuring.

Er bestaan drie types uv-stralen:

 • UV A is voor 15-20% verantwoordelijk voor zonnebrand.
 • UV B kan zonnebrand en huidkanker veroorzaken.
 • UV C Hoewel dit het meest schadelijke type ultraviolet licht is en het type dat de meeste energie bevat, wordt UV C door de atmosfeer geabsorbeerd.

Zichtbaar licht (ZL) Is goed voor 49% van de zonneenergieen bepaalt het algemene uitzicht en de kleur van het licht dat u kunt zien – inclusief de schittering. Iedere kleur heeft zijn eigen golflengte binnen het elektromagnetische spectrum: paars heeft de kortste golflengte. Zonder ZL zouden we niet kunnen zien.

Dicht infrarood (IR) Dat we als warmte ervaren, is onzichtbaar voor het menselijke oog en vertegenwoordigt 49% van het spectrum. Deze uitgestraalde energie van de zon vertegenwoordigt een groot deel van de warmte die u op een warme dag in uw auto voelt of in een kamer waar het zonne-licht rechtstreeks binnenvalt.

 

UV spectrum verkleuring

Voorkom verkleuring met UV-werende raamfolies

De uitleg is niet altijd even duidelijk en/of betrouwbaar hebben we gemerkt. Op technische data kaarten staat vaak dat de folie 99% UV licht buiten houdt. Dat klopt maar betekend niet dat je met de folie 99% verkleuring voorkomt. Dit percentage is gemeten in het spectrum van 300nm tot 380nm (UV-licht). Het zichtbaarlicht en infrarood goed voor totaal 50% veroorzakers van verkleuring zijn hier niet in meegenomen. Onderstaand een uitleg wat de bepaalde gedeeltes van het zonnespectrum doen met verkleuren van producten.

Verkleuring percentages in het spectrum

                                                   Percentage veroorzaken verkleuring         nm in spectrum

UV licht                                 40% van verkleuring                                      tussen 300nm en 380nm

Zichtbaar licht                     25% van verkleuring                                      tussen 380nm en 780nm

IR infrarood (warmte)         25% van verkleuring                                      tussen 780 en 2500nm

 

causes

 

 

 

 

 

 

 

Folie de oplossing om het verkleuring proces te vertragen

UV-werende raamfolie is een slimme en betaalbare oplossing voor etalages van kledingwinkels, magazijn ruimtes en musea of archief ruimtes. Raamfolie vertraagd verkleuring en bederf van producten en voorwerpen. Luna Glass Tinting adviseert u graag over de mogelijkheden voor uw onderneming.

Etalage folie

LX70 van Solar Gard is de beste heldere raamfolie die we hebben om het verkleuring proces te vertragen. Door de unieke opbouw van de folie is hij in staat warmte en UV licht te reduceren.
Lees hier meer over de Solar Gard LX70

Maximaal verkleuring tegen gaan

Natuurlijk kunnen we met een donker folie type het verkleuring proces nog langer uitstellen omdat we dan meer zichtbaar licht (25% veroorzaker van verkleuring) tegen kunnen houden.

Folie type Solar Gard True Vue 15 of de buitenvariant Sentinel Stainles Steel 15 osw zijn hier voorbeelden van. De verkleuring reductie van de True Vue 15 zit bijvoorbeeld op maarliefst 88%. Gemeten door Saint-Gobain Solar Gard volgens UV Twd-ISO tussen 300nm en 700nm

 

Vragen?

T:(0499) 37 60 60
of chat hieronder live met een van onze specialisten
Ma - Vr: 08:30 - 17:00

[klantenvertellenSideShowMedia xmld="luna_glass_tinting" type="widget"]

Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen contact met je op

Waarom gebouw raamfolie bij Luna Glass Tinting:
 • Warmte werend tot maar liefst 86%
 • 20 jaar kennis en ervaring
 • Glas inspectie door adviseur op locatie
 • Gratis energie bespaar advies (ROI)
 • VCA gecertificeerde (eigen) monteurs
 • Montage zonder overlast
 • Schriftelijke Saint-Gobain Solar Gard fabrieksgarantie
 • Officieel Saint-Gobain Solar Gard dealer